Wat is EPDM?

0
627

Je zult je misschien afvragen wat EPDM is. EPDM is een rubber en is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een groep synthetische rubbers die voor een langere tijd wordt gebruikt bij een hoop verschillende projecten. Het ontstaan van EPDM is voornamelijk dankzij de polymerisatie van propeen, etheen en een dieen. Dit in combinatie heeft ervoor gezorgd dat het een terpolymeer is geworden. EPDM is een synthetische variant van rubber waarvan de kwaliteit erg hoog is. Ook zul je merken dat het goed bestendig is tegen zonlicht en andere vervelende weersomstandigheden.

 

Verschillende eigenschappen van EPDM

Je kunt EPDM zoals hierboven gezegd dus gebruiken bij verschillende weersomstandigheden. Zo is het goed bestendig tegen ozon, UV-straling en veroudering. Verder kan het ook tegen zuren en basen. Dit is voornamelijk nodig als je het rubber in zeewater of warm water wilt gaan plaatsen. De kwaliteit van EPDm is van zichzelf al geschikt voor een hoop verschillende eisen als het gaat om temperaturen en het gebruik ervan rondom eten. EPDM is een vorm van rubber dat temperaturen kan verdragen tussen de -30 en 130 graden celsius. Verder is de hardheid van het materiaal redelijk verschillend. Je kunt het rubber krijgen tussen de 30 en 90 graden Shore A. Verder kun je epdm op maat kopen en er ook voor kiezen om een epdm kit aan te schaffen.

 

Waar kun je EPDM voor gebruiken?

Deze vorm van rubber wordt op dit moment het meeste gebruikt voor het produceren van auto’s van een hoge kwaliteit. Je kunt het rubber bijvoorbeeld gebruiken voor afdichtingsprofielen, slangen en afdichtingsrubber. Dit geldt voornamelijk voor aluminium en kunststof. Je kunt het EPDM rubber gebruiken voor het afdichten van producten, maar ook gebruiken als een slang voor bijvoorbeeld waterleidingen. Door de hoge bestendigheid bij een grote variatie wordt het een aantrekkelijk product voor verschillende gelegenheden. De kwaliteit van het rubber maakt het aantrekkelijk om te gebruiken buitenshuis Het kopen van rubber kan op een hoop verschillende plekken. Je kunt ervoor kiezen om dit in een fysieke winkel te doen. Ook kun je ervoor kiezen om een bestelling te plaatsen online. Zeker als je ervoor kiest om een grotere bestelling te doen is dit vaak een stuk handiger. Verder heb je online een groter aanbod en kun je de prijzen van site’s een stuk sneller vergelijken. Zo kun jij straks voor een lage prijs gebruik maken van een hoge kwaliteit rubber.