Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een motor?

0
757

Eem motor is een prachtig vervoersmiddel die je voor diverse soorten reizen kan gebruiken. Zo kun je ermee naar het werk, maar ook naar een luxe vakantieresort in het buitenland. Wanneer je graag motor wilt rijden dien je hier allereerst een rijbewijs hiervoor te halen. Daarna is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een geschikte motor. Als je een mooie motor hebt gevonden, dien je geld apart te houden voor de wegenbelasting en motorverzekering. Hoeveel dit precies is, hangt af van de soort motor die je aan wilt schaffen en de verzekering die je wilt afsluiten.

 

De wegenbelasting kosten per maand

Wanneer je een motor hebt dien je ook wegenbelasting te betalen. De kosten van de wegenbelasting van een motor zijn aanzienlijk lager dan die van een auto. De exacte kosten verschillen per provincie. De kosten van een motorverzekering liggen meestal rond de 30 euro per kwartaal. Dit komt neer op zo’n 10 euro per maand. 

 

De verzekeringskosten, waar hangen die vanaf?

Hoeveel je precies kwijt bent aan de verzekeringskosten van een motor is lastig te zeggen. Dit hangt van een aantal factoren af. Zo speelt onder andere de soort motorverzekering een rol. Zo kun je een motor verzekeren voor enkel de schade die je bij anderen aanricht, maar ook voor de schade die je zelf oploopt bij een ongeluk. Een ander belangrijke factor is de soort motor die je wilt verzekeren. Vooral bij een All Risk verzekering speelt dit een bepalende rol. Bij een dure motor kan het bedrag aan schade erg hoog worden en is dus het risico voor de verzekeraar hoger. Hierdoor betaal je voor een dure motor ook meer geld aan de verzekering. Er wordt daarnaast ook gekeken naar de buurt waarin je woont. Als er in jouw wijk vaker motoren worden gestolen, dan kan het zijn dat je dit terugziet in de maandelijkse premie van een All Risk verzekering.

 

Hoe groot schat jij de kans dat je een ongeluk veroorzaakt?

Voordat je een verzekering afsluit dien je altijd na te denken over de risico’s die jij denkt te lopen. Als je bijvoorbeeld de motor altijd binnen zet, dan is het minder noodzakelijk om de motor tegen diefstal te verzekeren. Daarnaast is een All Risk verzekering ook niet nodig als je de kans op een ongeluk door jouw schuld nihil schat. Zet daarom voordat je een motorverzekering afsluit eerst op een rij wat volgens jou de risico’s zijn. Maak aan de hand daarvan een keuze die het beste bij jou past.