Vind je eigen manier van vakantie vieren

0
809

Iedereen heeft een eigen manier van vakantie vieren. De een gaat er graag op de bonnefooi op uit met een rugzak, koopt een ticket en laat zich verrassen met wat hij tegenkomt. De ander regelt juist graag alles van tevoren, zodat je tijdens de vakantie nergens meer aan hoeft te denken. Ikzelf hou graag van de tussenweg: een paar dingen vastleggen en daarnaast ruimte overlaten om daar nog dingen te kunnen beslissen. Elk jaar wil ik minimaal drie weken met vakantie kunnen, dus spaar ik mijn vakantiedagen altijd zo veel mogelijk op. Je moet het natuurlijk altijd even afstemmen met je team en leidinggevende, maar als je dat goed van tevoren doet en ook af en toe bereid bent te schuiven in de periode dat je met vakantie wil, is er vaak veel mogelijk. Een paar keer is het me zelfs gelukt tot vijf weken achter elkaar met vakantie te gaan. Ik wil namelijk een land redelijk goed kunnen leren kennen, wat natuurlijk niet lukt als je maar twee weken gaat. Ik wil in het land rond kunnen reizen, veel zien en daarnaast ook nog kunnen ontspannen. Laat ik je meenemen naar mijn soort reizen, misschien brengt het jou ook wel op het idee het eens zo aan te pakken!

Maak keuzes

Ten eerste kies je een land waar je erg benieuwd naar bent. Misschien heb je er al eens een stedentrip gemaakt en ben je nieuwsgierig geworden naar de rest van het land. Kijk naar wat er allemaal te zien is en kies een paar plekken uit die je absoluut wil bezoeken. Als je drie weken gaat, zou ik voor niet meer dan drie tussenstops gaan. Soms moet je dan een harde keuze maken, waardoor je toch niet alles kan zien wat je zou willen. Maar het is ook belangrijk dat je nog tijd hebt om te genieten. Dus dan liever wat minder zien en daardoor ook minder onderweg zijn. Binnenlandse vluchten duren natuurlijk niet zo lang, maar je wil met zo min mogelijk reizen zo veel mogelijk kunnen zien. Het voordeel van door het land reizen is dat je het gevoel hebt alsof je veel langer met vakantie bent dan als je op één plek blijft.

Zorg voor afwisseling

Daarnaast probeer ik de activiteiten altijd een beetje af te wisselen. Dan begin ik bijvoorbeeld met een paar dagen een mooie stad bezichtigen en verblijf vervolgens een weekje aan het strand. Daarna wil ik bijvoorbeeld mooie natuur zien. Vervolgens ga ik weer voor culturele bezichtigingen. Ik boek daarom vaak bij een aanbieder die gespecialiseerd is in een bepaald land. Zo heb ik een bijzonder mooie reis gemaakt in Turkije, waarvoor ik al mijn tickets boekte bij Triptime. Zij garanderen de laagste prijs, waardoor je alle opties voor een bepaald traject kan vergelijken. Hierdoor kan je zowel je heen- en terugvlucht boeken van Nederland naar Turkije, maar ook de binnenlandse vluchten. Doordat ze ook de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld via Duitsland of België te vliegen, kan je voor jezelf kijken wat qua data, reistijden en prijzen voor jou het aantrekkelijkst is. Uit eigen ervaring kan ik zeggen hoe fijn het is veel van een land te zien en hierdoor het maximale te halen uit je vakantie. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren!