Snel en slim verdienen: tweedehands kleding verkopen

Heb jij ook wel eens een beetje maand over aan het einde van je geld? Dat is zeker herkenbaar. Jarenlang heb ik dit probleem gehad, tot ik een slimme en makkelijke manier van extra bijverdienen ontdekte: het online verkopen van mijn oude kleding. Ben je benieuwd hoe je daar lekker mee kunt verdienen? Lees dan deze blog!

Goeie foto’s en omschrijving

Het allerbelangrijkste van het verkopen van kleding is dat je goede foto’s en productomschrijvingen maakt. Hiervoor moet je ook echt even tijd vrijmaken, want je zult hier absoluut de vruchten van plukken. Zorg dat je van elk product wat je online zet een voor- en achterfoto, een foto van het label, en van eventuele beschadigen maakt. Daarnaast is het heel belangrijk om minstens twee foto’s te maken waarbij je het product zelf aan hebt. Let er ook op dat de belichting goed is, maak de foto’s altijd bij daglicht en in een schone spiegel. Zie de beschrijving echt als jouw verkooppraatje, schrijf dit dus zo commercieel mogelijk! Ook is het handig om zoveel mogelijk informatie over het product, zoals de maat, hoe het valt, het materiaal, waarom je het weg doet, en wat de staat van het product is.

Kopen én doorverkopen

Als je de handigheid van deze markt een beetje door begint te krijgen zul je ook snel merken dat er enorm veel winst te behalen op andermans oude kleding. Zie je een product aangeboden staan waarvan je weet dat het veel op gaat leveren? Overkopen, goeie foto’s maken en zelf proberen te slijten! Je kunt dit soort producten ook vinden in tweedehands winkels en op rommelmarkten. Hiermee valt ontzettend veel winst te behalen.

Bespaar op verpakkingsmateriaal

Zodra je veel verkoopt zal je ook merken dat het verzenden van de producten een duur grapje is. Probeer daarom slim om te gaan met je verpakkingsmateriaal. Het is belangrijk dat je jouw producten veilig verzendt, maar niet teveel geld uitgeeft aan het verpakken ervan. Mijn tip daarbij is om grote aantallen luchtkussen enveloppen in te kopen bij een verpakkingsmateriaal groothandel, en zoveel mogelijk hierin probeert te verzenden. Deze zijn namelijk relatief goedkoper dan dozen, en beschermen beter. Natuurlijk krijg je hier geen paar schoenen in, maar sieraden, shirtjes en dunne rokjes/jurkjes kan je hier makkelijk in kwijt. Nog een voordeel is dat je hier geen dure verzendkosten voor betaalt, omdat deze luchtkussen enveloppen gewoon door de brievenbus gaan! Het enige wat je dus nodig hebt is een postzegel en wat opvouw skills.

 

 

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven