Slimme opslag en transport: Kunststof bakken

Binnen de logistieke sector maken we gebruik van diverse hulpmiddelen. Pallets, containers, steekwagens en diverse opbergers zijn niet weg te denken uit de meeste logistieke bedrijven. Ook kunststof bakken worden steeds meer gebruikt. Het gebruik van kunststof is tegenwoordig echter toch een punt van discussie. Plastics die niet kunnen worden hergebruikt hebben vaak een negatieve impact op het milieu. Als ondernemer binnen de logistieke sector en industrie kunt u hier op een verantwoorde manier mee omgaan. In deze blog leest u waar u zoal op kunt letten.  

Soorten kunststof bakken

Kunststof bakken zijn er werkelijk in alle soorten en maten. Zo zijn er vouwbare en inklapbare palletboxen en kratten te verkrijgen. En kun je voor een magazijn allerlei bakjes en documentenlades bestellen. Euronorm kratten en bakken hebben een gestandaardiseerde afmeting en zijn in tal van uitvoeringen te koop. Zo zijn er geperforeerde versies of gesloten bakken. Ook heb je makkelijke beugel- en deksel bakken die zowel stapelbaar als nestbaar zijn. Voor grote als kleine producten en voor extra hygiëne zijn er geschikte bakken, kratten en boxen te verkrijgen. Met een correcte inkoop en gebruik van kratten, bakken en boxen, kunt u zo enorm veel ruimte besparen en koopt u niet onnodig teveel transport en opslagmiddelen in.

Duurzame kunststof

Inmiddels zijn er veel leveranciers van transportmiddelen die kunststof bakken, kratten en boxen aanbieden van gerecyclede materialen. Kies bijvoorbeeld voor PP kunststof wanneer u bakken en kratten inkoopt. PP staat voor polypropyleen en is uitstekend recyclebaar. Het is een vrijwel onbreekbaar plastic. Het materiaal is redelijk stijf en is door de hoge temperatuurbestendigheid goed bestand tegen bijvoorbeeld schadelijke chemische middelen. Het is dus een stevige en duurzame kunststof die wel tegen een stootje kan en waardoor het ook lang meegaat. De bakken zijn daardoor niet alleen minder schadelijk voor het milieu, maar zijn daarmee ook goed voor uw portemonnee.

Bestel uw kunststof bakken gemakkelijk online

Bij Logistiekonline kunt u terecht voor alle soorten en maten kunststof bakken en kratten. Zij hebben een ruim assortiment aan distributiekisten, beugelbakken, euronorm bakken, opvouwbare kratten of magazijnbakjes. Daarbij is er voor elke krat en bak een bijbehorende deksel te bestellen. Bij Logistiek online kunt u gemakkelijk aanklikken welke soort bakken u nodig heeft en in welk formaten. Hierdoor kunt u in één keer al uw opslag en sorteerbakken aanschaffen en bent u er van verzekerd dat u altijd bijbehorende delen kunt vervangen. Wel zo handig. 

Op deze manier kunt u toewerken naar slimme opslag en transport binnen uw bedrijf. 

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven