Rij instructeurs

Een aantal jaren geleden is de leeftijdsgrens voor het volgen van auto rijles gedaald naar 16,5 jaar. Vroeger was dit pas vanaf 18 jaar maar tegenwoordig mag dit dus al eerder. Veel jongeren maken hier gebruik van en gaan meteen vanaf 16,5 jaar of 17 jaar van start. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er opeens veel meer vraag is naar rijlessen en de rijscholen hebben over aanmeldingen niet te klagen. Veel rijscholen hebben nu te weinig personeel en zijn dus op zoek naar nieuw personeel.

Opleiding rij instructeur

Er zijn verschillende bedrijven waar je een cursus of opleiding kunt doen om rij instructeur te worden. Veel mensen onderschatten hoe leuk een baan als rij instructeur eigenlijk wel niet is. Het is een afwisselende baan. Je leer elke dag weer nieuwe mensen kennen en je kan zelf je werktijden bepalen. Je kan natuurlijk bij een bedrijf in loondienst gaan maar je kan ook een eigen rijschool beginnen. Er zijn drie soorten studievarianten waar je uit kan kiezen. De eerste optie is klassikale lessen. Dan moet je 1 of 2 keer per week naar school. Dit kan overdag, in de avonduren of zelfs op de zaterdag als je dat zou willen. Je wordt goed begeleid met een eigen mentor. Hou je er nou wat minder van om 1 of 2 keer per week naar school te gaan of heb je weinig tijd dan is Blended learning wel iets voor jou. Bij deze methode kom je eens in de 3 weken naar school voor een klassikale les. De overige tijd werk je zelf aan je huiswerk. En als laatste is er ook nog E-learning. Met e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je leert. Je krijgt alle lesstof op je laptop en je maakt ook de toetsen online.

Verkeersregelaar

Als je liever zelf op de weg staat om het verkeer in goede banen te leiden dan worden er volop verkeersregelaars gezocht. Bij een werk aan de weg of andere obstakels sta jij er dan om ervoor te zorgen dat iedereen veilig op de weg kan rijden. Op Binck.nl kan je alle informatie vinden over de vierdaagse opleiding waarin je alle kneepjes van het vak worden geleerd. Je leert niet alleen de basisregels, maar ook handige skills zoals het gebruik van een portofoon en het omgaan met lastige situaties, zoals boze bestuurders. Na vier dagen is het dan tijd voor het echte examen. Je wordt beoordeeld door een politieagent. Als je hier voor slaagt ben je officieel verkeersregelaar.

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven