Nu is het het ideale moment voor een grote schoonmaak

0
1014

We zitten momenteel allemaal in het zelfde bootje. We kunnen er helaas niet om heen, maar uiteindelijk doen we het allemaal voor iets goeds. Want momenteel heerst het COVID-19 virus. Ofterwijl het Coronavirus. Wat eerst alleen geassocieerd werd met een lekker biertje met tequila, denken we nu alleen nog aan een vervelende ziekte. Een griep, erger dan de griep. Maar we moeten er allemaal even aan geloven dat we momenteel in quarantaine zitten. Of in ieder geval, deels dan. We werken vanuit huis, de kinderen gaan niet naar school en we proberen er allemaal het beste er van te maken. Maar hoe kunnen we ons allemaal even goed inzetten, en tegelijkertijd wat gedaan krijgen?

 

Wij hebben een paar opties

Kijk, door de weeks ben jij gewoon bezig voor het werk. Dan kom jij niet achter je laptop vandaan, alleen dan om wat te eten, drinken te pakken of juist om naar de toilet te gaan. En op de dagen dat je vrij bent ben je na de boodschappen al snel klaar met jouw taken. Daarom is het eigenlijk nu het ideale moment, ja ook in het weekend want we kunnen toch nergens heen, om eens flink schoon te gaan maken. Dus ga een grofvuil container huren, zet die voor de deur (en dan niet te ver weg natuurlijk), en ga flink aan de slag. Leef je helemaal uit. Je zal in het begin denken: waarom ben ik dit gaan doen? Nou wanneer alles voorbij is en jij hebt nou net die zolder goed opgeruimd en bent gelijk van alles af waar je eigenlijk al jaren geleden van af wilde. Dan ben je deze blog dankbaar. Want omdat je nu toch nergens naar toe kan en je eigenlijk een beetje aan huis vast zit, is dit het ideale moment om juist nu aan de schoonmaak te beginnen. En dan hoef je niet alleen de zolder te pakken. Er zijn vast genoeg andere ruimtes, zoals die ene rommelkamer of juist de schuur, die een flinke opruim beurt kunnen gebruiken.

 

Schouders eronder en gaan

Het is vaak even een opgave, maar als je je er even toe zet dan ben je er ook zo klaar mee. Tenminste altijd sneller dan je denkt, en je voelt je ook nog eens goed wanneer je het gedaan hebt. Dus pak wel ruimte voor ruimte aan, niet dat je wanneer je stopt nog steeds in de troep zit. En desnoods ben je er het hele weekend mee bezig, wat maakt het eigenlijk ook uit. Weg kunnen we niet. En als je je die avond nou beloond met wat lekkere snacks en een lekker wijntje of biertje maak je het nog een soort van leuk ook.