Muziekfestivals

Al jaren neemt de populariteit van muziekfestivals toe. Vanaf Pasen tot en met september kan je er bijna niet omheen, er is altijd wel ergens een festival. Zelfs in de wintermaanden staan er een aantal op de agenda. Wat spreekt nu zo aan dat de festivals steeds populairder worden. Een festival is een hele goede manier om met een groep vrienden iets leuks te gaan doen. Er is voor elk wat wils, een soort luilekkerland van leuke dingen. In tegenstelling tot een concert, waarbij je meer voor de show komt, kun je op een festival ook gewoon een beetje rondhangen en nieuwe dingen ontdekken. Op veel festivals staan ook kermisattracties zoals een reuzenrad. Een bezoek aan een festival is voor velen dan ook een complete dag uit.

Soorten festivals

In Nederland hebben we festivals in alle soorten en maten. De tijd dat de minimumleeftijd voor ieder festival 18 jaar was behoord tot het verleden. Ook jongeren onder de 18 jaar hebben voldoende keuze om een festival naar hun wens te zoeken. Het buitenseizoen wordt meestal afgetrapt met Paaspop. Op koningsdag zijn er vele festivals die niet meer weg te denken zijn uit onze traditie. Zowel Nederlandstalige als ook internationale artiesten schitteren op de festivalpodia. Veel artiesten brengen op de festivals hun eigen band mee. Drums, gitaar, piano, microfoon, alle attributen worden door de artiesten zelf meegenomen waardoor het optreden een professionelere uitstraling krijgt. Ook in de zomermaanden zijn er vele festivals waaronder een aantal zeer bekende Beachfestivals. In het najaar tot en met September loopt het seizoen nog door. Vanaf Oktober worden de festivals op kleinere schaal en dan overdekt gehouden.

Festivals Buitenland

Ook in de landen om ons heen floreren de muziekfestivals. In België worden de festivals al jaren door vele Nederlanders bezocht. Ook festivals in Duitsland, Spanje en Engeland zijn populair onder de Nederlanders. Eén van de bekendste festivals in Europa is het Sziget festival in Boedapest, Hongarije. Sziget is een van de grootste muziekfestivals van Europa en het vijf na grootste festival ter wereld. Ieder jaar reizen rond de 500.000 festivalgangers uit alle hoeken van de wereld naar Boedapest af om zeven dagen lang te feesten, te socializen en te genieten van de meest talentvolle artiesten. Ruim 1000 optredens verspreid over 60 podia waar alle genres die je je maar kunt bedenken vertegenwoordigd zijn. Zowel voor jong als oud is er altijd wel ergens een festival naar je zin te vinden.

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven