Krijg evenveel maar dan goedkoper met een Last Minute

Ik heb echt de smaak te pakken van het last minute op vakantie gaan. Doordat ik mijn vakantiedagen flexibel kan inplannen, heb ik de mogelijkheid om buiten het seizoen op vakantie te vertrekken wat mij een flinke duit doet besparen. Tegenwoordig kun je al 6 weken op voorhand een last minute boeken, maar hoe langer je wacht hoe meer kans je hebt op superdeals. Vorige maand vond ik een super last minute Egypte die ik echt niet kon weerstaan. En ik kan je verzekeren het overtrof mijn stoutste dromen.

 

Egypte het land van de piramides

Piramides bezoeken dat is een van de dingen die op mijn bucketlist stond en dus wilde ik daar absoluut naar toe. En het was de moeite waard, meer dan de moeite waard. Ik zakte af naar Gizeh en samen met een gids trok ik naar de piramides. Er zijn elf piramides in Gizeh waarvan er drie nog goed intact zijn. Het zijn ook de bekendste piramides van de wereld. In een van de piramides daalden we via een smalle trap in de piramide naar beneden waar een muffe geur hing. Logisch natuurlijk, want het zijn graven waaronder farao’s begraven liggen. Het was wel even spannend daar beneden, maar wat een ontdekkingstocht daar tussen die eeuwenoude, mooi versierde gangen met geschriften. Echt een ervaring om nooit meer te vergeten.

Natuurlijk ben ik ook even tussen de poten van de beroemde Sfinx gaan staan. Het enorme standbeeld uitgehouwen uit een kalkstenen rots met het hoofd van een man en het lichaam van een leeuw, de bewaker van de piramiden. 

 

Op een kameel rijden en overnachten in de Sinaï woestijn

Een tocht op een kameel mocht natuurlijk ook niet ontbreken aan mijn bezoek aan Egypte. Met een echte tagelmust om mijn hoofd gewikkeld vertrok ik vol goede moed met de rest van de groep de Sinaï woestijn in. Wat een avontuur. We rijden ongeveer twee uur door de woestijn en nadat we boven op een zandduin hebben gekeken naar de zonsondergang, komen we aan bij een bedoeïenentent waar we een overnachting in de woestijn doorbrengen. De volgende ochtend worden we vroeg gewekt om de zonsopgang te bewonderen en dan wordt de terugreis ingezet. 

 

In de rode zee snorkelen

In Egypte aan de Rode Zee is snorkelen gewoonweg een must! Ik besloot dan ook een snorkelexcursie te doen. De excursie bestond uit een bezoek aan 3 verschillende snorkelplekken onder leiding van een instructeur die gelukkig Nederlands sprak. Wat was dat een leuke ervaring, als je van snorkelen houdt moet je dat echt ook eens doen. Ik heb een Napoleonvis gezien, bruine aal, schildpadden, dolfijnen en nog veel andere onderwaterflora en -fauna. Dit was een geweldige uitstap en tevens de laatste van mijn reis. Er valt nog veel meer te beleven in Egypte, maar dat is voor een volgende keer.

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven