Het belang van licht voor je inrichting

Op deze blog hebben we het natuurlijk altijd over innovatie. Iets waar ik zelf een soort aan verslaafd ben is regelmatig kijken hoe ik de inrichting van mijn huis kan verbeteren. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in interieur design. Voor mijn is een mooi interieur ontzettend belangrijk. Dit had ik al sinds ik begon met studeren en in een piepklein kamertje zat in Noord Amsterdam. Het was een kamer van slechts 13 vierkante meter in een oude flat uit de jaren zeventig. Nou niet bepaald een droompaleis. Maar ik besloot dat er toch wat van te maken moest zijn en besteedde dus veel aandacht aan het interieur. In de loop van de jaren ben ik een aantal keer verhuisd en heb ik dus best wel veel ervaring opgedaan qua innoverend interieur ontwerp. En een van de belangrijkste aspecten voor je inrichting is licht. En daar ga ik het in dit artikel over hebben.

Licht geeft sfeer

Hoe je huis verlicht is heeft een gigantische invloed op de sfeer van je huis. Het maakt niet uit hoe mooi je huis is ingericht en hoe gezellig je het hebt ingericht, als je geen goed licht hebt dan zal je inrichting niet gezellig overkomen. Ik weet nog heel goed dat ik bij mijn broer op bezoek ging in zijn studentenkamer en hij slechts een ontzettend felle tl-buis als verlichting aan het plafond had. Dit maakte de kamer in een klap kil, ongezellig en je zag ook alles wat ook maar een klein beetje vies was meteen in het oog. Daarom is het belangrijk dat je gebruik maakt van zachte verlichting en sfeer licht. De beste manier om dit te doen is met te dimmen, warme ledlampen. Je kunt deze bijvoorbeeld bij BES LED bestellen. Op deze manier kun je gemakkelijk een knusse sfeer creëren bijvoorbeeld voor een romantisch diner of tijdens het kijken van een film.

Licht geeft ruimte

Een ander belangrijk aspect is dat licht ruimte geeft. We hebben het hier meer over natuurlijk licht dan over kunstmatig licht. Natuurlijk licht gecreëerd door mooie ramen die genoeg licht in de kamer laten. Als je veel ramen hebt zal dit natuurlijk licht ruimte creëren. Dit is een goede tactiek om een niet zo’n grote woning toch ruimer aan te doen voelen. Je kunt ook de muren in een lichte kleur schilderen. Dit zal de woning ook vanzelf groter doen lijken.

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven