Ga jij voor een memory foam matras?

0
856

Een goed matras is het halve werk voor een goede nachtrust. Dat weten we allemaal. En daarom is het zo belangrijk om een goed matras te hebben. In deze voordelen lichten wij het memory foam matras uit voor jou. Zo kan jij goed voor jezelf bepalen of je een memory foam matras kopen gaat.

 

Het memory foam matras

Memory foam, ook wel traagschuim of nasa schuim genoemd, is vandaag de dag een erg populair materiaal voor matrassen. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het memory foam matras gemaakt van schuim. Echter wordt dit matras vaak gecombineerd met koudschuim of veren om een goede ondersteuning te kunnen garanderen. De kwaliteit van een memory foam matras wordt bepaald door  de densiteit van het schuim. Zo kunt u spreken van een goede kwaliteit schuim als de densiteit tussen de 50-60 is. Ook ziekenhuizen stellen deze eis aan hun traagschuim matrassen, omdat er bij deze densiteit geen druk uitgeoefent wordt op het lichaam. 

De voordelen van het memory foam matras

Het memory foam matras kent vele voordelen. Allereerst heet dit matras een uitstekend aanpassend vermogen. Hierbij wordt, zoals hierboven al uitgelegd, de wervelkolom juist uitgelijnd. Hierdoor kunnen de spieren rondom de wervelkolom goed uitrusten en zult u fit en energiek weer opstaan. Ten tweede heeft memory foam een hele goede drukherverdeling. Zo wordt de druk bij een kwalitatief goed memory foam matras gereduceerd tot nul waardoor u niet meer zult draaien dan noodzakelijk. Hierdoor komt u in de diepere slaapfases, wat uw nachtrust bevordert. 

Traagschuim heeft een uitstekende temperatuur- en vochtregulatie, mits het materiaal een open celstructuur heeft. Zo zult u het dus nooit te warm krijgen van een goed foam matras, en zal bijvoorbeeld zweet goed afgevoerd worden zonder het matras daarbij te beschadigen. Een traagschuim matras gaat gemiddeld zo’n 8-10 jaar mee. Dat is een stuk langer dan de meeste matrassen.

 

De nadelen van een memory foam matras

Een memory foam matras heeft nagenoeg geen nadelen. Het enige nadeel van een foam matras is het gebrek aan ondersteuning. Echter wordt dit opgelost door het gebruik van koudschuim of veren. Dit materiaal zorgt voor een goede ondersteuning en complimenteert de voordelen van traagschuim. Wel wordt er aangeraden om voor een combinatie met hoogwaardig koudschuim met een densiteit tussen de 50-60 te kiezen, omdat deze een veel betere ondersteuning biedt dan veren.

 

Het kiezen voor een memory foam matras is altijd een goed idee. Met zoveel voordelen en bijna geen nadelen is de keuze snel gemaakt, toch?