Een nieuwe computer aanschaffen

In bijna elk huishouden staat er wel een of meerdere, een computer. Je kunt er allerlei dingen op doen, voor je kinderen kunnen er leuke spelletjes op worden gezet en jij zelf kunt er allemaal dingen opzoeken en je kan er zelfs op werken. Wie wil dat nou niet? Toch zijn computers wel erg prijzige items en het kan een hele investering zijn voor sommige mensen. Het is belangrijk dat je goed kijkt waar jij je computer voor wilt gebruiken. Wil je hem alleen gebruiken voor werk en moet je hem af en toe meenemen dan kan je het best voor een kleine, compacte laptop gaan. En als je je computer alleen in huis laat staan en hij meer voor games en bestanden is bedoeld kan je beter voor een wat grotere computer gaan.

Maten en merken pc

Wat opvallend is in de computerwereld, is dat de computers en laptops steeds kleiner en dunner worden. Waar we vroeger nog de grote kasten hadden op of onder je bureau is dit nu veranderd in een kleine dunne laptop. Het verschil tussen een pc en een laptop is vooral de draagbaarheid: een laptop kun je natuurlijk makkelijk meenemen dankzij het lagere gewicht. Hij is een stuk compacter ten opzichte van een desktop. En dat is handig als je je computer veel moet verplaatsen, zowel binnenshuis als buiten. Ook voor reizen is een laptop natuurlijk veel geschikter, maar als je gaat voor kracht en betrouwbaarheid en je werkt altijd op een vaste plek, dan kan een desktop-pc wellicht beter aan je wensen voldoen. Alle fabrikanten die vroeger pc’s en laptops maakte, doen dat eigenlijk nog steeds. Zo vind je van HP, Acer, Dell en Lenovo zowel desktop-pc’s als laptops terug in de meeste winkels. Ook Apple maakt nog steeds desktopcomputers, beter bekend als een Mac, die voornamelijk gericht zijn op de professionele video- en beeldbewerkers.

Software op je computer

Afgelopen januari kwam er overal te staan dat oude windows computers moesten updaten naar windows 10. Als men dat niet zou doen dan zouden er bestanden van de laptop verwijderd kunnen worden en de laptop zou dan ook trager worden. Daarom was het van belang om windows 10 te kopen en te installeren op je laptop. Als je veel van gamen houdt is het ook belangrijk om een game key aan te schaffen. Een game key is een uitbreidingsmodule waarbij jou gamervaring nog meer uit te breiden.

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven