Duurzame innovaties

Innovatie, je hoort er van alles over. Innoveren met duurzaamheid, ben jij daar al mee bezig? Zorg daarom dat je bedrijf ook over na gaat denken. Want wie niet innoveert staat stil en zeker omdat energie zo een groot onderdeel is in ons leven, is het erg belangrijk om hier over na te denken.

Duurzaamheid

De grootste innovatie in ons stroomverbruik, is de overstap naar steeds duurzamere oplossingen. Waar een aantal jaar geleden duurzaamheid totaal geen rol speelde bij ons energieverbruik, is het tegenwoordig wel belangrijk om daar aan te denken. Consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzame bedrijven, het is dus zeker goed voor je imago om hier aan te werken. Bovendien is het noodzakelijk om hierin mee te gaan, omdat de opwarming van de aarde ook een steeds groter probleem wordt.  Gelukkig is er al veel gebeurd op dit gebied en bestaan er vele opties om ook in jouw bedrijf toe te passen.

Elektrische auto’s

Een bekend voorbeeld van verduurzaming, zijn elektrische auto’s. Krijgen werknemers een auto van de zaak? Overweeg dan eens om over te stappen op elektrische auto’s. Het is beter voor het milieu en deze auto's hebben minder onderhoud nodig. Er bestaan al vele verschillende modellen, groot en klein, dus voor iedereen zit er wel wat tussen! Bied je dit aan voor je werknemers, dan is het wel belangrijk om dit goed uit te voeren. Plaats voldoende ev charging stations, zodat iedereen aan het eind van de dag ook weer met een opgeladen accu naar huis kan. Het algemene energienetwerk wordt steeds meer gedecentraliseerd, een goede industriële oplossing voor opslag elektriciteit kan daarom handig zijn voor je bedrijf. Zo weet je zeker dat er genoeg energie beschikbaar is om het opladen van alle elektrische auto’s te faciliteren.

Verbouw

Ook je bedrijfspand kan je waarschijnlijk een stuk duurzamer maken. Je kan hier makkelijk mee beginnen. Vervang je lampen door Ledverlichting of instaleer waterbesparende kranen en toiletten. Bovendien kan je de verwarming standaard een graad kouder zetten of eens per week of maand een warme truien dag organiseren. Ook een nieuwe, efficiëntere cv-ketel is een goed idee. Dit zijn allemaal kleine veranderingen die samen toch voor veel energiewinst kunnen zorgen. Wil je het groter aanpakken, denk dat aan een verbouwing. Zo kan je overal dubbel glas laten zetten. Ook kan je overwegen om zonnepanelen te plaatsen. Zeker als je een groot pand hebt, en dan vooral een groot dak, kan je hier al snel veel energie mee besparen!

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven