Duurzaam innoveren: zakelijke zonnepanelen

0
766

Duurzaamheid is een ontzettend belangrijk onderwerp op de landelijke én internationale agenda. Het zijn juist de ondernemers en grote bedrijven die in ieder geval in Nederland energiebesparende maatregelen moeten treffen. Zij verbruiken gemiddeld veel energie en gas. Volgens de Wet Milieubeheer moet ieder Nederlands bedrijf dat meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas op jaarbasis verbruikt verplicht energie besparen binnen het bedrijf. Hoe kan dat beter dan door zelf je eigen groene energie grootzakelijk op te wekken met zonnepanelen? In dit artikel lees je meer over de voordelen van zakelijke zonnepanelen.

Wanneer kiezen voor zakelijke zonnepanelen?

Er is een aantal redenen waarom je als ondernemer zou kunnen kiezen voor zakelijke zonnepanelen. Misschien ben je een grootzakelijke energieverbruiker en ben je op zoek naar een groene en betaalbare manier om duurzamer om te gaan met energie. Het kan ook zo zijn dat je sowieso al je steentje bij wilt dragen aan een beter milieu. Dat is namelijk het grootste voordeel van zakelijke zonnepanelen: ze leveren groene energie en groene energie is beter voor de wereld dan grijze stroom. Dat komt omdat er bij de productie van groene stroom minder CO2 vrijkomt dan bij de productie van grijze energie. CO2 is, zoals je misschien wel weet, schadelijk voor het milieu en draagt bij aan het broeikaseffect. Ook wordt er bij grijze energie geput uit kostbare fossiele bronnen en bij groene energie uit gratis bronnen die natuurlijk zijn. Daarom is het een hele verantwoorde keuze om als ondernemer te kiezen voor zakelijke zonnepanelen.

Geld besparen met zakelijke zonnepanelen

Hierbij wordt overigens ook altijd gekeken naar een ander voordeel van zakelijke zonnepanelen. Wist je bijvoorbeeld dat je uiteindelijk veel minder betaalt voor je zakelijke energierekening? Dat komt omdat je met zonnepanelen als het ware gratis stroom opwekt. Met behulp van die panelen wek je immers energie op uit de zon, een gratis bron in de natuur. Dat betekent dat de energie die je gebruikt volledig gratis is! Natuurlijk moet je wel eerst een investering maken; zonnepanelen zijn de afgelopen jaren gelukkig goedkoper geworden en daardoor beter te betalen. Dit betekent niet dat ze goedkoop zijn. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat je de aankoopprijs er na enkele jaren uit hebt, waarna je profiteert van gratis zakelijke energie die verantwoord is. Dat voelt toch wel goed: goedkope stroom die ook nog eens duurzaam is. Fijne combinatie! Wat ook prettig is, is dat de Nederlandse overheid vergoedingen en subsidies beschikbaar heeft voor bedrijven die dit soort energiebesparende maatregelen willen treffen. Uiteindelijk betaal je in verhouding dus helemaal niet zó veel voor zo’n groene ontwikkeling.

Onafhankelijk van de energiemarkt met zonnepanelen

Tot slot nog een ander voordeel van zakelijke zonnepanelen: je bent met je eigen opgewekte groene stroom onafhankelijk van de energiemarkt. De energiemarkt wisselt nogal eens: de ene keer liggen de energieprijzen behoorlijk laag, terwijl ze het volgende moment de pan uit rijzen. Wanneer je je eigen verantwoorde stroom opwekt uit zonnestralen maakt het voor jou niet uit hoe goedkoop of duur zakelijke energie is. Je hebt namelijk niets meer te maken met die schommelingen op de energiemarkt. Dat is wel zo prettig in een zeer fluctuerende markt. Ben je nieuwsgierig naar het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen? Of wil je er toch nog eerst meer over weten? Op Energie-Zakelijk.nl lees je alles over het kopen van zonnepanelen voor je bedrijf. Ook kom je hier meer te weten over groene energie in het algemeen. Misschien vind je het aanschaffen van zonnepanelen voor nu een te grote investering. Draag dan in ieder geval je steentje bij door over te stappen op een groene energieleverancier.