De voor en nadelen van laminaat

0
659

Het is altijd een lastige keus als het aankomt op vloeren. Een vloer laat je niet zomaar plaatsen maar die zal er waarschijnlijk wel een hele hoop jaren liggen. Als je in een nieuw huis gaat wonen zal er misschien al een mooie vloer inliggen. Kijk dan goed of dit echt is wat je wilt of dat je het toch liever wilt veranderen. Want dit is het moment om het te doen. Als je in een nieuwbouwhuis gaat wonen mag je echt alles zelf uit kiezen. Let goed op de inrichting van je huis en welke kleuren er in je huis passen. In deze blog laat ik wat voor en nadelen zien van een laminaat vloer.

Voordelen

Als eerste voordeel heb ik dat het er gewoon heel mooi en chique uit kan zien. Bij bijna elke inrichting staat laminaat wel mooi en je kunt de kleur naar jouw huis aanpassen natuurlijk. Laminaat is verkrijgbaar van licht naar donker en in verschillende looks. Laminaat is daarentegen ook kleurvast. Als je voor echt hout zou kiezen dan heb je kans op verkleuringen van de zon. Er kan ook verkleuring ontstaan door waterschade dat niet meer mooi opdroogt. Als je een glas water op laminaat laat vallen kan je het er zo weer afvegen met een doekje omdat laminaat vochtbestendig is. Een ander voordeel waarom mensen vaak voor laminaat kiezen, is de gemakkelijke plaatsing en minimale werking. Moderne laminaat vloeren beschikken vaak over een gemakkelijk kliksysteem waardoor er geen lijm nodig is. Bij veel bedrijven hebben ze een goede service waardoor de vloer bij je wordt bezorgd en ook nog is voor je wordt gelegd. Als je nou voor de iets goedkopere variant wilt gaan is een pvc vloer ook een goede optie.

Nadelen

Ook al klinkt deze vloer erg mooi en lijkt er niks meer fout te kunnen gaan, heeft ook laminaat een paar nadelen. Als je kleine kinderen hebt of bijvoorbeeld een hond of een kat dan kan dat nog wel is lastig zijn met laminaat. Laminaat is namelijk erg gehorig en vrij hard. Dit kan soms lastig zijn voor bijvoorbeeld de buren of voor jezelf natuurlijk! Met een juiste, geluidsdichte ondervloer kan dit probleem ook zo weer opgelost worden. Een ander nadeel aan laminaat zijn de krassen. In laminaat krijg je erg snel krassen en als deze er eenmaal in zitten gaan ze er lastig weer uit. Er bestaat wel een stiftje in dezelfde kleur als het laminaat om de kras mee te camoufleren. Maar helemaal verdwijnen zal het niet.