De lol van fietsvakanties

Vroeger gingen we vaak fietsen tijdens onze vakantie. Het was leuk een vaste activiteit op de dag te hebben en ondertussen zag je veel van het landschap. Mijn moeder kon af en toe wel een beetje angstig zijn, dus mochten we niet te ver vooruit fietsen zodat ze ons in de gaten konden houden. Ze heeft ons regelmatig teruggeroepen, omdat we weer te ver vooruit waren gereden. We moesten daar altijd een beetje om lachen, maar ze had natuurlijk wel gelijk dat we op moesten passen. Vooral tijdens de fietsvakanties in het buitenland, omdat ze daar vaak geen aparte fietsbanen hebben. Automobilisten daar zijn daardoor minder gewend aan fietsers op de weg. We moesten daarom ook altijd kleurrijke kleding aanhebben op onze fietstochten, zodat we duidelijk zichtbaar waren voor de rest van het verkeer. We kampeerden op verschillende plaatsen, zodat we konden spelen met de andere kinderen op de camping. Ik heb dus hele goede herinneringen aan onze fietsvakanties.

Met een beetje hulp

Op een gegeven moment waren mijn broer en ik natuurlijk oud genoeg om zelfstandig met vakantie te gaan. Maar mijn ouders stopten daarmee niet met de fietsvakanties, want ze vinden het nu eenmaal de leukste manier om hun vakantie door te brengen. Wel vertelde mijn vader laatst dat ze niet meer zulke lange routes kunnen afleggen, omdat hun conditie met de ouderdom toch wel achteruit is gegaan. Ze hadden daarom beslist toch maar over te stappen op elektrische fietsen, al druiste dat wel een beetje in tegen hun gedachten over de sportieve aspecten van het fietsen. Maar het is natuurlijk de ideale oplossing. Je hoeft natuurlijk niet continu de motor aan te zetten. Je beslist zelf wanneer je de motor activeert. Als je dan bijvoorbeeld een heuvel op moet of een lange tocht wil maken, ben je erg gebaat met die motor. Ik vond het een uitstekend idee!

Populaire keuze

Uiteindelijk hebben ze beiden gekozen voor een fiets met een Bosch middenmotor. Deze motor is blijkt niet zonder reden het populairst. Mijn vader vertelde dat het een betrouwbare motor was en voor een middenmotor erg stil was. Nog een voordeel is dat doordat de motor geplaatst is op het frame van de fiets, dit de fiets stabieler maakt. Ze hebben zich laten adviseren over welke variant de beste keuze zou zijn voor hun toeristische fietstochten. Ze hebben er weer helemaal zin in om de volgende fietsvakantie te plannen!  

Posts created 43

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven