De eerste date

Tegenwoordig bestaan er tal van apps waarop je mensen kan ontmoeten en kan chatten met vreemden. Jong, oud, hoger opgeleid of gay, niemand wordt buitengesloten in de wereld van het chatten. En als de klik er is en de vonk slaat over is de volgende stap een date. Voor de een heel normaal, voor de ander de eerste keer. Om een goede eerste indruk te maken staan hier vier tips voor een eerste date.

De eerste indruk

Er wordt gezegd dat de eerste 7 seconden van een ontmoeting het allerbelangrijkste zijn. Kom op tijd. Of liever nog: kom te vroeg. Lukt het je echt niet om op tijd te komen? Laat dit dan zo snel mogelijk aan de ander weten.

Daarnaast is het een goed idee om een frisse houding aan te nemen. Ga niet staan wachten (of erger nog, zitten) met je smartphone in je hand. Dit komt ongeïnteresseerd over.

Tot slot is het natuurlijk een goed idee om je goed te kleden. Trek wel iets aan wat bij je past. Forceer jezelf niet om een chique pak aan te trekken als dat absoluut niks voor je is. Ga voor stijlvol, maar ga voor jouw persoonlijke stijlvol.

Ga vooral niet naar de bioscoop

De filmwereld vertelt je wat anders, maar eigenlijk is de bioscoop een hele slechte keuze als eerste date. Waarom? Je kan niet met diegene praten. Het geluid is te hard en je zal anderen storen als je een gesprek gaat voeren. Als het goed is wil je jouw date beter leren kennen. Sla daarom de bioscoop over.

In het café

Dit is de ideale plaats om elkaar te leren kennen. Je zit tegenover elkaar en kan zo makkelijk vragen stellen terwijl je elkaar in de ogen aankijkt. Probeer je hiervoor te richten op open vragen. Het beste is als je direct inspeelt op de antwoorden die hij/zij geeft. Zo is het geen oppervlakkig interview. En oh ja, betrek je ex er niet bij. Dan kan het wel eens heel snel afgelopen.

Naar het café of ergens een hapje eten is misschien wat standaard, maar als je nog niet zeker bent over je date is dit een veilige optie. Het is een openbare plek waar je gemakkelijk kan stoppen als je niet meer wil.

Doe een leuke activiteit

Hierdoor zal je misschien minder diepe gesprekken voeren, maar maak je een goede eerste indruk. Een originele date is hot! Je kan het je zo gek niet bedenken. Ga samen met alpaca’s wandelen of duik de kringloop in op zoek naar die ene tweedehands parel.

Het is vooral belangrijk dat jij jezelf bent. Staat dat de ander niet aan? Dan weet je dat het beter is om verder op zoek te gaan. Op ieder potje past een deksel!

Get in Touch

Related Articles

De eerste date

Tegenwoordig bestaan er tal van apps waarop je mensen kan ontmoeten en kan chatten met vreemden. Jong, oud, hoger opgeleid of gay, niemand wordt...

Kledingtips om je warm en comfortabel te kleden tijdens de winter!

Afgelopen nacht was het de koudste nacht van deze winter. De temperaturen liggen de laatste nachten onder de 0 graden en zijn ook de...

Het goede van palm oil.

Naast dat palm oil in veel voedings- en verzorgingsproducten gebruikt wordt, kent palm oil nog meer voordelen. Het is natuurlijk een olie die door...

Get in Touch

0FansLike
2,721VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Latest Posts