Bewust met je geld omgaan

Voor de een is het wat gemakkelijker dan voor de ander, sparen. De een geeft zijn geld iets te snel uit aan eigenlijk onzinnige dingen en de ander weet heel goed wat hij of zij nodig heeft en wat eigenlijk helemaal niet nodig is op dat moment. Er zijn een paar makkelijke tips waardoor sparen erg makkelijk is. Zo houd je automatisch ook weer geld over om leuke dingen van te kopen of om leuke dingen mee te doen.

Boodschappen

Je loopt door de supermarkt en je wordt steeds getriggerd door alle lekkernijen die in de winkel liggen en die zijn dan ook nog eens in de aanbieding! Om het wat makkelijker voor jezelf te houden is het handig om een strict boodschappenbriefje te maken. Schrijf alleen de dingen op die je echt nodig hebt voor die week. Ook is het een idee om elke week een bepaald geldbedrag apart te houden waarmee je die week je boodschappen kunt doen. Zo is de verleiding ook minder groot om andere lekkernijen te kopen. En zodra je dan aan het einde van de week misschien nog geld over hebt kan je dat in een apart potje doen waarmee je dan bijvoorbeeld op vakantie kunt gaan of leuke dingen van kunt kopen. Op deze manier ga je een stuk bewuster met je geld om en weet je precies waar je het aan uit geeft.

Aanbiedingen

Als je het misschien niet zo breed hebt qua geld kan je ook eens goed kijken naar de aanbiedingen. Elke supermarkt heeft heel veel aanbiedingen die ze elke week veranderen. Zo kan jij kijken welke producten je die week nodig hebt en kan je de beste aanbiedingen uit kiezen. Op deze manier ga je ook weer een stuk bewuster om met je geld.

Reserve geld

Waarschijnlijk heeft iedereen dit al wel eens meegemaakt, er gaat iets stuk in je huis of van je spullen terwijl het net niet helemaal lekker uit komt… Dan is het belangrijk dat je daar altijd wel iets van reserve geld voor hebt! Onvoorziene kosten zijn namelijk niet te voorspellen maar gebeurt helaas wel regelmatig. Je wasmachine gaat onverwachts kapot of je mobiel gaat kapot en je hebt een reparatie iphone nodig. allemaal grote bedragen die je waarschijnlijk niet had verwacht. Door er al op voorbereid te zijn zal de klap minder zijn. Dit zijn allemaal gemakkelijke manieren waardoor jij wel wat bewuster met je geld om kunt gaan.

Posts created 43

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven