Toe aan een nieuwe badkamer? Dit zijn de nieuwste trends!  

0
612

Tegenwoordig verhuizen we niet meer als we ons huis zat zijn, we verbouwen! De huizenmarkt is alles behalve aantrekkelijk en stiekem is er eigenlijk ook gewoon niks fijners dan weer verliefd te worden op je eigen huis. De ruimtes binnenshuis dit het meest verbouwd worden zijn toch wel de woonkamer, de keuken, de slaapkamer en de badkamer. Ben jij wel toe aan een nieuwe badkamer en ben je benieuwd wat de badkamertrends zijn voor dit jaar? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet!

Slim en duurzaam

Duurzaam is nu al het woord van 2020 en dit begrip ga je het aankomende jaar waarschijnlijk nog veel vaker horen. We verwachten niet alleen dat bedrijven duurzamer te werk gaat, we willen ook zelf duurzamer leven. Een ruimte waar je heel goed duurzame veranderingen kan doorvoeren zijn de badkamer. In de badkamer wordt bijvoorbeeld flink wat water en energie verbruikt. Zonde natuurlijk als je daar ook op zou kunnen besparen. Neem bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop. Wist je dat je met deze douchekop al zo’n 60% qua water kan besparen tijdens een douchebeurt? Hoe dit kan? Het water wordt aangevuld met lucht. Dus in plaats van dat de douchekop je volledig voorziet van water is zijn de waterstralen gemengd met lucht. De straal voelt nog steeds hetzelfde aan, je hebt voor je gevoel nog steeds even veel water alleen is dus niet het gevoel. Nog een slimme investering voor in je badkamer zijn bijvoorbeeld infrarood warmtepanelen. Infrarood warmte panelen worden ook wel de verwarming van de toekomst genoemd en is veel zuiniger dan de gewone verwarming. Doordat de badkamer maar een kleine ruimte is hoeven de panelen maar heel even aan te staan om de gewenste warmte te bereiken.

Luxe en comfort

Naast slim en duurzaam wordt comfort en luxe ook steeds belangrijker in de badkamer. De badkamer is toch een ruimte waar je even kan genieten van rust en een me-time momentje voor jezelf kan houden. Even de drukte van de dag achter je laten of juist rustig opstarten voordat de drukke dag begint. Bij luxe en comfort hoort uiteraard een grote wastafel en ben je met z'n tweeën, dan natuurlijk het liefste een dubbele wastafel. Heb je een bad in je badkamer? Dan kan een luxe en nette badwand uiteraard niet missen om te zorgen dat het water in het bad blijft. Hebben jullie al een meubel in de badkamer staan zoals een stoel of een kleine sofa? Ook dit zijn we aankomend jaar steeds vaker terugkomen.