Altijd het beste voor jouw nobele ros

Wanneer je fanatiek in de paardensport bent, dan wil je natuurlijk wel dat jouw nobele ros de juiste voeding krijgt. Vooral wanneer je je specifiek richt op een bepaalde sport. Want wanneer jij je alleen maar focust op dressuur, dan heeft jouw paard een ander soort voeding nodig dan wanneer je je alleen maar richt op springen of cross. Maar uiteindelijk heb je vaak met bepaalde sublementen die juist altijd goed zijn. 

 

Kijk goed naar wat jouw paard nodig heeft

Het verschilt soms wel eens per paard. Net als per mens dat je soms net wat meer vitamines van het een nodig hebt dan het anderen. Wij weten ook dat ieder mens anders is en zo ook andere supplementen nodig heeft. Zo is dat ook met paarden en paardensupplementen. Kijk daarom goed naar wat jouw paard nodig heeft. En heb je meerderen paarden, dan moet je per paard kijken. Dit kost misschien wat tijd, maar je wilt natuurlijk wel het beste voor jouw paard. Zo kan jij verschillende soorten voer en supplementen halen bij Subli.

 

Beloon jouw paard ook na het trainen

Wanneer je regelmatig traint met jouw paard, dan is het natuurlijk ook goed om hem zo nu en dan te belonen met wat lekkers. Zelf vinden wij dat natuurlijk ook fijn wanneer we goed werk verricht hebben, of een goede training hebben gehad, om onszelf te belonen. Nou kunnen paarden dat natuurlijk niet zelf en daar moeten wij ze dan tegemoet in komen. Het hoeft natuurlijk niet altijd in eetvorm te zijn, een goede poets- of wasbeurt kan de paarden natuurlijk ook al heel goed doen. Ook bij mensen vinden wij een rustdag op zijn tijd wel eens fijn, en dat is ook nodig voor het herstel van de spieren. Zo ook bij jouw paard. Zorg er voor dat hij ook voldoende rust krijgt tijdens het trainen. Niets is zo vervelend dat jouw paard straks overwerkt is. 

 

Zorg voor goed materiaal

Denk hierbij natuurlijk aan het zadel en hoofdstel. Zorg dat dit van goede kwaliteit is, niets zo vervelend als het kapot gaat of eigenlijk niet helemaal goed past bij jouw paard. Wanneer je het juiste aangeschaft hebt, dan is het altijd een kwestie van goed verzorgen. Leer jezelf aan om het elke twee weken goed te poetsen. Zo blijft het leer ook langer goed en blijft de kwaliteit goed. Wanneer je er langer mee wacht kan de kwaliteit snel achteruit gaan. En dat wil je niet, zou zonde zijn van het geld wat je er in stopt.

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven