Een afvalcontainer huren samen met de buren

Ik zie het hier verderop in de straat. Een twee-onder-een-kap met een bijkeuken in het midden. Die bijkeuken lijkt één gebouwtje, maar wordt gedeeld door de buren. Er is een muur in het midden, eigenlijk net zoals in het huis. Maar nu was die bijkeuken zo lek als een mandje. Niet meer te redden, helaas. En dus moest er wat gebeuren. De buren hebben hun handen ineen geslagen en besloten dat deze bijkeuken vervangen moest worden. Maar ja, dan moet er dus eerst gesloopt worden. Een afvalcontainer huren is gelukkig zo geregeld.

Waar let je op als je een afvalcontainer huren gaat?

Het is vooral belangrijk dat je de juiste container huurt voor de juiste klus. Heb je vooral schoon puin af te voeren (zonder asbest en chemicaliën), dan huur je een container voor schoon puin. Heb je plannen om de tuin eens grondig onder handen te nemen? Dan huur je een afvalcontainer voor groenafval. Op de site vind je alle verschillende afvalsoorten. Het is belangrijk om het afval goed gescheiden aan te leveren. Dit draagt bij aan een beter milieu doordat het afval direct op de juiste wijze kan worden verwerkt.

Ook niet onbelangrijk:

De grootte van de container. Een afvalcontainer huren is ideaal, maar een te grote bak is zonde en een te kleine bak niet handig. Het is en blijft, zeker voor een leek, lastig in te schatten hoeveel ruimte dat ene muurtje of die complete bijkeuken gaat innemen in een container. Heb je hulp nodig bij het berekenen? Dan zit de klantenservice voor je klaar.

Er zijn afvalcontainers met een open bak, maar ook containers met deuren, het is maar net hoeveel afval je hebt. En of je de bak onbeheerd aan de weg kunt laten staan zonder dat de rest van de buurt afval gaat dumpen. 

En vergeet niet dat je in sommige gemeentes een vergunning moet hebben om de bak te plaatsen. Zeker wanneer de bak een parkeerplaats in een betaald-parkeren-gebied in zal nemen, is het van belang dat je je hierover goed laat informeren.

Buurman en buurman aan de klus

De buurmannen hier in de straat zijn er maar druk mee. Ze klussen samen heel wat af. De oude bijkeuken is inmiddels volledig in de container beland en ze zijn nu bezig met het opbouwen van de nieuwe bijkeuken. Ook daar komt toch iets meer bij kijken dan ze in eeste instantie hadden gedacht. Maar goed, buurman en buurman kunnen het nog steeds prima met elkaar vinden!

Posts created 39

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven